subota, 17. avgust 2024.

Neznato,ali ipak, bolja situacija sa epidemijom korone u Kraljevu

Objavljeno: 11.12.2020. | autor: KV Novosti -on line

Iako je ukupan broj testirani na dnevnom nvou u Kraljevu smanjen za skoro 11odsto ,u odnosu na predhodni dan,broj novozaraženih smanjen je samo za jedan novi slučaj  ili 0,4 odsto u odnosu na predhodni dan,pa je registovano 217 novozaraženih u jednom danu.

Prema saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije  zasnovanom na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje danas je,u Kraljevu,dvema metodama testirano 555 građana. PCR metodom testirana su 254 uzorka, prisustvo virusa je potvrđeno u 115 slučajeva,antigenskim testom pregledan je 301 bris i   prisutvo virusa  je,prema indikacijama, utvrđeno kod  102 osobe.

Pripadnici 2.brigade KOV u OB Studenica

 Ukupan broj   zaraženih,u Kraljevu,od početka pandemije,narastao  na 7.061,preminula je ,na žalost, još jedna osoba  sa teritorije grada Kraljeva pa je i ukupan broj preminulih, od početka epidemije u martu, narastao na 96.

U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu na lečenju je  111 pacijenata,četvoro manje nego juče,njih sedmoro je na intezivnoj nezi, a u protekla 24 sata otpušteno je 20 a primljno 18 novih,dok je dvoj preminulih,od kojih je jedna osoba  sa teritorije grada Kraljeva.

Trg Jovana Sarića danas

Ovo bi ,prema nekim ranije iznetim procenama  epidemiologa dr.Radovana Čekanca,člana Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu,mogli biti pokazatelji da je dosegnut vrh u takozvanom „drugom piku“ zaražavanja na teritoriji grada Kraljeva.

Za očekivati je da će,u narednim danima, doći do znatnijeg smanjivanja broja novozaraženih jer je,po svoj prilici, dosegnut broj od  preko 60.000 prokuženih,što je polovina ukupne populacije Kraljeva što znači da se može govoriti o početku sticanja kolektivnog imuniteta.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 507

Komentari su zatvoreni.