subota, 17. avgust 2024.

Broj novozaraženih u Kraljevu smanjen za četvrtinu u odnosu na jučerašnji neslavni rekord!

Objavljeno: 10.12.2020. | autor: KV Novosti -on line

Broj novozaraženih virusom SARSCoV-2 koji izaziva bolest „Covid-19“ smanjen je u jednom danu ,u Kraljevu, za 55 ili za četvrtinu u odnosu na jučerašnji neslavni rekord od 273 nova slučaja,  što znači da je danas registrovano „samo“ 218 novih slučajeva.

Posebno važno je da je ovo smanjenje broja novozaraženih zabeleženo pri ,približno, istom broju testiranih,tačnije danas je  samo 19 manje urađenih testova u odnosu na jučerašnjih 628.

Prema saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije  zasnovanom na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje danas je,u Kraljevu,dvema metodama testirano 609 građana. PCR metodom testirana su 282 uzorka, prisustvo virusa je potvrđeno u 106 slučajeva,antigenskim testom pregledano je 327 briseva i   prisutvo virusa  je,prema indikacijama, utvrđeno kod  112 osoba.

Tako je ukupan broj   zaraženih,u Kraljevu,od početzka pandemije,narastao  na 6.844, preminule su,na žalost, još dve osobe sa teritorije grada Kraljeva pa je i ukupan broj preminulih, od početka epidemije u martu, narastao na 95.

dr.Milan Parezanović

Stanje u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, u kojoj je jutros  bilo 115 pacijenata obolelih od korone,prilično je teško, ali još uvek pod kontrolom,rekao je dr Milan Parezanović načelnik Infektivnog odeljenja,prilikom današnjeg obraćanjima medijima.

On je kazao da su ležeći pacijenti  uglavnom stariji, iznad 60 godina,  ali ima i mlađih kod kojih se javljaju teške kliničke slike,pa su tako dva pacijenta ,jedan 1981. a drugi 1974. godište,tokom noći zbog naglog pogoršanog stanja, transportovani  u tercijarne ustanove van Kraljeva.

Nekoliko bolesnika stabilnijeg stanja prebačeno je Specijalnu bolnicu „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji a očekuje se da narednih dana još pacijenata slične,stabilne kliničke slike, bude prebačeno i u Specijalnu bolnicu „Agens“ u Mataruškoj Banji koja je ,takođe ušla u kovid sistem zdravstvenih ustanova Srbije.

Juče  je ,u ambulanti ove ustanove obavljeno  skoro 300 pregleda, obavilo ih je osam ekipa, četiri pre i četiri posle podne, i to je , u ovom trenutku, maksimum, jer ne radi se samo o pregledu kod lekara, svakom bolesniku treba snimiti pluća na  jedinom rentgenu ambulante, treba očitati te snimke,  uraditi laboratorijske analize…

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 495

Komentari su zatvoreni.