subota, 17. avgust 2024.

Oboren dnevni „rekord“ broja novozaraženih virusom korone u Kraljevu!

Objavljeno: 09.12.2020. | autor: KV Novosti -on line

Prema saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije  zasnovanom na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje danas je,u Kraljevu,dvema metodama testirano 628 građana,samo pet više nego juče, a i broj novozaraženih virusom SARSCoV-2 koji izaziva bolest „Covid-19“ je uvećan u odnosu na jučerašnji dan takođe za pet novozaraženih  čime  je postignut dnevni „rekord“ broja novozaraženih od  273. Tako je ukupan broj   zaraženih, od početka pandemije, narastao na 6.626.

Danas su,PCR metodom testirana  292 uzorka, prisutvo virusa je potvrđeno u 144 slučaja,336 briseva je pregledano antigenskim testom i utvrđeno je ,prema indikacijama, prisutvo virusa  u 129 slučajeva.

 U Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno se leči 108 pacijenta od  bolesti uzrokovanih virusom SARSCoV-2,od kojih je 33 novih, ležećih pacijenata.Iz bolnice je,u isto vreme, otpušteno 15, a na  intezivnoj nezi je 8 pacijenata.

Ovoliki broj novoprimljenih pacijenata u jednom danu,duplo veći od broja otpuštenih,dodatno pojačava pritisak na ionako prenapregnute kapcitete zdravstvenih ustanova u Kraljevu.

U zadnja 24 časa, preminula su 3 pacijenta,u kraljevačkoj bolnici, od kojih je jedan sa teritorije grada Kraljeva pa je tako ukupan broj preminulih, od početka epidemije u martu, narastao na 93.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 539

Komentari su zatvoreni.