subota, 17. avgust 2024.

Imaju članovi Gradskog veća Kraljeva pravo na veće naknade za svoj rad?

Objavljeno: 04.12.2020. | autor: KV Novosti -on line

Članovi Gradskog veća grada Kraljeva odlučili su,danas, na svojoj trinaestoj sednici u ovom sazivu, da prelože odbornicima Skupštine grada, da na narednoj sednici izmene  Odluku o koeficijentima za obračun i isplatu plata izabranih i postavljenih lica u organima Grada Kraljeva i tako faktički  stvore preduslove za povećanje  i svojih  zarada za,kako je to danas rekao gradonačelnik Predrag  Terzić, oko 40 odsto u proseku.

„Do sada je nadoknada gradskim većnicima bila tek nešto više od 50.000 dinara odnosno bila je neuporedivo manja u odnosu na nadoknade koje primaju gradski većnici u drugim gradovima slične veličine. Iz tog razloga smo na današnjoj sednici doneli odluku o promeni iznosa nadoknade za gradske većnike i sada će ona, za one većnike koji se nalaze na stalnom radu u Gradskoj upravi, iznositi oko 70.000, a 45 odsto tih sredstava primaće većnici koji su zaposleni u drugim preduzećima“, pojasnio je Terzić.

Jelka je tu,praznici stižu ,biće valjda i snega,kao što bi ,valjda, trebalo da već ima mobilnih plinskih grejalica u šatorima ispred kovid ambulanti

Želeći da    izbegnemo sve ono što bi moglo da se podvede pod demagogiju ili zagovaranje  uravnilovke, ne možemo a da se ne zapitamo da li je ovaj predlog odluke između ostalog i posledica samouverenosti osnažene rezultatima ovogodišnjih i nekih predhodnih  lokalnih  izbora?

Na  izborima održanim  21.juna 2020 pobednička  lista „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ je  osvojila  27.539 glasova ,5.858 glasova više nego na izborima 2016, ili čak,neverovatnih 15.526 glasova više nego na lokalnim izborima 2012 godine kada su naprednjaci  sa tada osvojenih 12.013 glasova ušli u lokalni parlament kao čelna stranka   vladajuće, devetočlane,koalicije.

Ne možemo  odgovoriti  onima koji čitajući  podatke o lokalnim izborima u Kraljevu  na kraju postave pitanje, kakve to veze ima sa tim što su  Gradski većnici ,danas,predložili da im se plate povećaju za skoro 40 odsto?

Pogled na ulicu Oktobarskih žrtava

Naš odgovor će ,ovoga puta,izostati ne zato što  nemamo stav o tome  ili pak ne smemo da javno  iznesemo svoje mišljenje o većim platama gradskih većnika , već zato što mislimo  da je vreme da svako treba da ima svoj  stav i o njihovim platama  ali i o mnogim drugim,prečim i aktuelnijim pitanjima ,i problemima ,lokalne samouprave.

A  „izabrana ili postavljena lica“ i u Kraljevu su ,bar tako kažu Ustav i svi drugi zakoni,u službi građana!

Zar nije  red je,ako  već  ocenjujemo njihov rad, poverenjem  koje im ,očigledno,dajemo na izborima u Kraljevu,da oni  i sebi povećaju plate!?

Slažete se ili ne…?

Pre nego se izjasnite zapitajte se: Živite li vi, i vaša deca ,bolje nego pre osam godina?

Odgovor na ovo pitanje trebalo bi da vam pomogne i oko  vašeg stava  u vezi sa povećanjem zarada članova Gradskog veća.

A ,možda,vam taj odgovor nekad  posluži i  za  vaše stavove po nekim,drugim,pitanjima.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 752

Komentari su zatvoreni.