četvrtak, 05. septembar 2024.

Počela gradnja nove zgrade osnovne škole „Sveti Sava“ u Kraljevu

Objavljeno: 16.06.2020. | autor: KV Novosti -on line

Svečanim polaganjem kamena temeljca danas je ,u Kraljevu, počela izgradnju novog objekta osnovne škole „Sveti Sava“ u naselju  Ribnica.

Zgrada nekadašnje osnovne škole „29.novembar“ u Ribnici , kasnije preimenovane u „Sveti Sava“, sagrađena je još 1965 godine kao privremeni objekat.

Direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević-Foto:Z.Lju.

Nova školska zgrada  će imati 5.900 kvadratnih metara, predviđena je za jednosmenski rad,njena gradnja će koštati 391.787.012  dinara a planira se da je  preduzeće „Tončev gradnja“ završi  za 400 radnih dana , do septembra naredne godine.

Škola će moći da primi 700 đaka , uz sklopu škole biće izrađena i fiskulturna sala sa 346 mesta, multifunkcionalni sportski teren na otvorenom sa terenima za košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal, uz igralište sa spravama za decu predškolskog i nižeg školskog uzrasta , tobogane, sa gumenom podlogom… Škola će imati i parking, „obične“ i prilaze za osobe sa invaliditetom.

Kamen temeljac za izgradnju novog objekta Osnovne škole „Sveti Sava“ u Ribnici položili su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, zajedno sa direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem, rukovodiocem Školske uprave Kraljevo Bojanom Marinković i direktorkom škole „Sveti Sava“ Snežanom Madžarević.

Šarčević: Jednosmenski rad u osnovnim školama  je nešto čemu težimo i za šta se spremamo

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Kraljevu-Foto Z.Lju.

„I pored korone i smanjenja budžeta, proces digitalizacije škola u Srbiji biće nastavljen kako bi naredna godina u potpunosti bila digitalna. Rad na daljinu se pokazao veoma dobrim, a sada Ministarstvo ima bolju pripremu nego na početku epidemije, kada je on line nastava morala da krene za dva dana. Ulažu se napori da se  jednosmenski rad , kakav će biti i u kraljevačkoj OŠ „Sveti Sava“,uvede u većini škola u Srbiji što će dati dodatno vreme za  više od 70 dodatnih pedagoških sadržaja, koje smo uveli. Roditelji više neće  da plaćaju privatne profesore, deca završe obaveze učenja u školi, imaju dovoljno sporta, uključili smo sedam velikih saveza u te pripreme,za sada, džudo, tenis, odbojku, košarku…U takvim školama,kao što će biti ova čiju gradnju danas započinjemo u Kraljevu,deca će moći da se više bave sportom bez iziskivanja dodatnog roditeljskog vremena i dodatnih troškova“ izjaviop je,između ostalog,danas u Kraljevu, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 599

Komentari su zatvoreni.