četvrtak, 05. septembar 2024.

Dobra epidemiološka situacija u Kraljevu

Objavljeno: 28.04.2020. | autor: KV Novosti -on line

Do  danas  je  , u  Kraljevu , testirano  836 lica , od  kojih  je  32  bilo  pozitivno (3,83% testiranih)  na  virus  „SARS-CoV-2“ “, koji  izaziva  zaraznu  bolest  „Covid-19“, saopšteno je posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva.

Posebno raduje činjenica da je epidemiološka situacija u Gerontološkom centru Mataruška Banja stabilna . Nema zaraženih lica među korisnicima usluga , kao ni među zaposlenima , koji se nalaze pod merama karantina . Zaposleni provode po 15 dana u karantinu, a lekari po sedam.

Zbog takve situacije i lepog vremena Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva je dozvolio  ponovno korišćenje šetališta pored  Ibra , uz obavezno poštovanje epidemioloških mera (držanje distance od dva metra, korišćenje zaštitnih maski i rukavica, kao i zabrana zajedničkog kretanja više od dva lica).

Nastavljeno je sa doniranjem dezinfekcionog sredstva , natrijum hipohlorita (NaOCl), lokalnim samoupravama, koje su podnele zahteve posredstvom Stalne konferencije gradova i opština. Kraljevu se ,do sada , obratilo 25 lokalnih samouprava , kojima je odobreno preuzimanje  8.140 litara natrijum hipohlorita (NaOCl), a deo toga  će biti realizovano u narednim danima.

Ovaj rastvor se , zahvaljujući donaciji preduzeća „Dinotek“ u opremi , proizvodi u pogonima za preradu vode kraljevačkog „Vodovoda “.

Ekipe Civilne zaštite su nastavile , pod stručnim nadzorom Zavoda za javno zdravlje Kraljevo i uz podršku JKP „Vodovod“ Kraljevo, dezinfekciju objekata javne namene na seoskom području . Sa ovim aktivnostima započelo se pre četri dana , a do danas je , posle tretmana u Mrsaću , Bapskom Polju, Tavniku, Miločaju, Adranima, Lađevcima, Oplanićima, Popoviću i Sirči , tretirano   46 seoskih sredina.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 599

Komentari su zatvoreni.