četvrtak, 05. septembar 2024.

Pripadnici Vojske Srbije i Civilne zaštite grada Kraljeva dezinfikovali Romsko naselje

Objavljeno: 07.04.2020. | autor: KV Novosti -on line

Ekipe Civilne zaštite grada Kraljeva su , danas , u saradnji sa posebnom jedinicom Vojske Srbije – ABHO , koja na raspolaganju ima dva vozila za dezinfekciju , kao i sa ekipama iz JKP „Čistoća“, izvršile  dezinfekciju Romskog naselja u Grdici  i naselja Ribnice.

Pripadnici Civilne zaštite grada Kraljeva i Vojske Srbije u Romskom naselju

Nakon izvršene dezinfekcije ,  ekipe ABHO Vojske Srbije izvršile su  i dezinfekciju najfrekventnijih saobraćajnica u gradu (ulice: Vojvode Putnika, Dositejeva, Zelena Gora , Karađorđeva, mostovi preko Ibra). Ekipe civilne zaštite nastavljaju 3. krug dezinfekcije stambenih zajednica.

Danas je izvršena i  dezinfekcija prostora Nove hale sportova, kao  epidemiološka mera  podrške pripremi paketa pomoći koje u ovaj objekat dostaljaju donatori i odakle se , kasnije , ti paketi distribuiraju građanima.

Na području koje pokriva Zavod za javno zdravlje Kraljevo, testirane su ,od 5.marta, 102 osobe , od kojih je , do danas,  18 pozitivno (sedam iz Kraljeva , osam iz Raške i tri iz Vrnjačke Banje. Do sada je zabeležen samo jedan smrtni ishod kod prvoregistrovanog zaraženog pacijenta iz Kraljeva.

Saopšteno je da je  pet lica, juče ,  prekršilo meru zabrane kretanja u parkovima i na javnim površinama za rekreaciju i sport, a trojica i meru o zabrani okupljanja više od dva lica na jednom mestu.

Sudija Prekršajnog suda je svima  izrekao novčane kazne , navodi se u saopštenju  Policijske uprave u Kraljevu .

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 458

Komentari su zatvoreni.