četvrtak, 05. septembar 2024.

SPS je najstariji brend na političkoj sceni Srbije!

Objavljeno: 01.03.2020. | autor: KV Novosti -on line

Danas je u Kraljevu , u staroj Hali sportova , u prisustvu oko dve hiljade članova Socijalističke partije Srbije iz Kraljeva i ovog dela Srbije kao i njihovih gostiju , prigodnim kulturno umetničkim programom obeleženo tri decenije postojanja i rada Socialističke partije Srbije.

Dačić u Kraljevu

Događaju  su prisustvovali Ivica Dačić , predsednik SPS-a , Dragan Marković-Palma predsednik Jedinstvene Srbije , Ivan Karić predsednik „Zelenih Srbije“ kao i nekolicina funkcionera SPS-a : Đorđe Milićević , Vladimir Zagrađanin , Branko Ružić , Žarko Obradović  i  Novica Tončev.

Ovo je , još jedan, u  nizu događaja kojim socijlisti Srbije, u predvečerje početka zvaničnih izbornih aktivnosti , žele da podsete svoje članove a i najširu javnost da su oni , kako je to danas , u Kraljevu , rekao njihov lider Ivica Dačić  „najstarij brend na političkoj sceni Srbije“.

Nastup KUD-a iz Čukojevca

On je , tom prilikom, rekao da su socijalisti  Srbije bili i biće državotvorna stranka kojoj je Srbija primarni interes, a tome  samo jedinstveni , kao u predhodne tri decenije, mogu doprineti.

Socijalistima iz ovog dela Srbije obatili su se i Đorđe Milićević, podpresednik Narodne skupštine Srbije, Dragan Marković-Palma i Ana Bukumira, studentkinjam master studija Fakulteta političkih nauka u Beogradu ispred mladih socijalista Kraljeva.

Iako je, u nekoliko navrata, u govorima zvaničnika rečeno da ovo nije predizborni skup ipak su se na njemu čule i  direktne predizborne poruke,poput one upućene od strane Ivice Dačića   socijalistima Kraljeva  , koji slove za jednu od njihovih  boljih organizacija u Srbiji , da  se ne plaše izbornog uspeha, a to je  sve iznad već dostignutih 13 posto  u predhodna dva izborna ciklusa u Kraljevu.

Dačić , pre puta u Afriku, zapevao„Aj pukni zoro“

Aj pukni zoro… U Kraljevu (Foto Snežuljak)

U jednom delu programa izvedenog danas u Kraljevu nastupio je i pevač Miloš Radovanović , koji je otpevao pesmu „Aj pukni zoro“. Njemu se, u pevanju , na trenutak, pridružio i Ivica Dačić koji je, kasnije, tokom zvaničnog obraćanja prisutnima rekao  da odmah, po okončanju ovog skupa u Kraljevu  leti ,sa „Aerodroma Morava“ u Lađevcima ,za Afriku ne otkrivajući u koju zemlju konkretno, sa ciljem da se izbori za odustajanje još neke afričke države od priznanja  nezavisnostiKosova.

Tekst i fotografije:Z.Nikolić

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 620

Komentari su zatvoreni.